Kandidaat D66 lijsttrekker PS2015

In juni 2014 kiest D66 Flevoland haar lijsttrekker voor de verkiezingen van provinciale Staten in maart 2015. Ik stel me graag kandidaat voor het lijsttrekkerschap.

“Omdat ik wil verzilveren. Voor Flevoland en voor D66.”

Vier jaar geleden werd ik lijsttrekker voor de verkiezingen van 2011. En met succes: we kwamen van niets met drie zetels in de Staten. Sindsdien hebben we met de fractie hard gewerkt: door constructief oppositie te voeren, kunnen we het sociaal-liberale geluid goed laten horen. De inbreng van D66 wordt serieus genomen. En dat is nodig ook.

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om een positie te verwerven. De andere partijen kennen ons nu. De landelijke peilingen zijn gunstig. Nu moeten we die positie verzilveren. Ik wil doorpakken, gebruikmakend van wat ik de laatste jaren met de fractie heb opgebouwd. Voor een effectieve provincie en een transparante bestuurscultuur. Voor een duurzame provincie met de focus op de provinciale kerntaken, op werkgelegenheid en ruimtelijke ontwikkeling. Voor een grote Eerste Kamerfractie. Want hoe meer zetels in de Staten, hoe meer zetels in de Eerste Kamer. De kabinetten Rutte I en II hebben wel laten zien hoe belangrijk een sterke Eerste kamerfractie is.

De grote uitdagingen voor Flevoland liggen in de werkgelegenheid en de ruimtelijke ontwikkeling. Flevoland biedt prachtige kansen aan innovatieve bedrijvigheid, in het MKB en de landbouw. Niet door te doen wat men al op het oude land kan, maar juist door gebruik te maken van de ruimte voor vernieuwing die Flevoland biedt, kunnen bedrijven in Flevoland voor banen zorgen.
En Flevoland dreigt de regie te verliezen in de ruimtelijke ordening. Flevoland koos er tot mijn ergernis voor om géén visie op de ontwikkeling van de provincie op te stellen, maar in te zetten op kansen zoals die zich in de toekomst voordoen. En dat terwijl de provincie zoveel kansen, energie en creativiteit herbergt. De provincie moet weer de hoofdlijnen uitzetten, samen met de inwoners en organisaties in Flevoland. Alleen dan kan de ruimte die Flevoland biedt optimaal worden gebruikt, voor een duurzame provincie waar het goed wonen, werken en recreëren is.

Ik wil verzilveren, voor Flevoland en voor D66. Daarom vraag ik de steun en het vertrouwen van de leden van D66 om me weer vier jaar vol te kunnen inzetten voor D66 in Flevoland, als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in 2015!

Michiel Rijsberman

Ondersteun je mijn kandidatuur? Laat dan hieronder een bericht achter!

Op campagne met D66 NOP

2 gedachten over “Kandidaat D66 lijsttrekker PS2015

  1. Pingback: Statenlid worden? | michiel rijsberman

  2. Pingback: Lijsttrekker voor PS2015! | michiel rijsberman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.