Persoonlijk

Michiel: ik ben D66Bestuurlijk
Sinds 20 mei 2015 is Michiel gedeputeerde van de Provincie Flevoland, op voordracht van D66, dat een coalitie vormt met de VVD, het CDA en de SP. In zijn portefeuille zit onder andere toerisme en recreatie, kunst en cultuur, Europa, bestuurlijke vernieuwing en samenwerking, Markermeer/IJmeer en de Oostvaardersplassen.

Politiek
Michiel was van maart 2011 tot en met mei 2015 Statenlid en fractievoorzitter voor D66 in de Provinciale Staten van Flevoland, lid van de Statenwerkgroep Europa en in de zomer 2012 voorzitter van de Statenonderzoekscommissie die onderzoek deed naar Oostvaarderswold. Michiel is door de leden van D66 Flevoland gekozen tot lijsttrekker voor de provincial verkiezingen van 2011 en van 2015.

Professioneel
Van begin 2013 tot voorjaar 2015 werkte Michiel als senior beleidsadviseur waterhuishouding bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Daarvoor was hij sinds 2000 als zelfstandig adviseur en interim manager werkzaam in waterbeheer en riolering, met name voor gemeentes, binnen en buiten Flevoland.

Voordat hij voor zichzelf begon, is hij in 1995 afgestudeerd aan de TU Delft, als civiel ingenieur (integraal waterbeheer). Na zijn afstuderen heeft hij bij Ingenieursbureau ‘Oranjewoud’ en DHV in het (stedelijk) waterbeheer gewerkt, voor hij in 1998 terugkeerde naar de TU Delft. Daar deed hij tot 2003 bij Civiele Techniek toegepast bestuurskundig onderzoek naar complexe planvorming in het lokaal waterbeheer.

Persoonlijk
Michiel (1970) is getrouwd met Dana, ze hebben twee kinderen, Marin (2000) en Pepijn (2002). Ze wonen in Almere Buiten met hun hond Darwin. Michiel heeft een passie voor politiek, bestuur en wat mensen beweegt. Overtuigd sociaal-liberaal. Vindt dat hij te weinig aan schermen (degen en sabel) toekomt. In een onbewaakt ogenblik wil hij nog wel eens gitaar spelen of een rondje hardlopen.

Op dit blog staan Michiels persoonlijke ervaringen, in het bestuur en de politiek van Flevoland, op persoonlijke titel.

2 gedachten over “Persoonlijk

  1. Dag Michiel,

    wat leuk om je te zien, met die nieuwe bril.
    Ik hoop je een keer bij Bas en Manuela te ontmoeten.

  2. Michiel,
    Waarom maak je van ‘Lucifer’ niet gewoon ‘Morgenster’, zoals de oorspronkelijke naamgever met lucifer=lichtgever ook bedoeld heeft? De ovale vorm verwijst duidelijk naar de planeet Venus. Je raakt met lucifer voor christelijk Nederland al snel in een zwartepietendiscussie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.