In de Flevolandse coalitie

Na enkele weken van onderhandelingen, die in een erg prettige sfeer verliepen, is D66 met VVD, CDA en SP tot een coalitieakkoord gekomen. De Flevolandse fracties van VVD, CDA, SP en D66 presenteerden op 13 mei 2015 hun coalitieakkoord. Onder leiding van formateur Wouter Kolff sloten de partijen een ambitieus akkoord op hoofdlijnen dat een nieuwe impuls geeft aan de ontwikkeling van Flevoland. Samen kiezen zij voor een moderne, open bestuursstijl. Voor D66 een historisch moment: het is de eerste keer in de geschiedenis van Flevoland dat D66 deelneemt in het college van Gedeputeerde Staten!

De verkiezingsbeloften van D66 hebben een goede uitwerking in het akkoord gekregen. Flevoland gaat de komende jaren miljoenen euro’s extra investeren in nieuwe banen, in innovatieve bedrijven, en in beter onderwijs. Ook wordt ingezet op betere bereikbaarheid, over de weg, water en spoor, maar ook door bijvoorbeeld de aanleg van snelfietspaden. De toerisme en recreatie-sector krijgt een stevige impuls, onder meer doordat de Oostvaardersplassen worden ontwikkeld tot een nationaal park.

De partijen leveren alle vier een gedeputeerde. Kandidaat-gedeputeerde voor D66 is Michiel Rijsberman. Hij was lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen en was de laatste vier jaar fractievoorzitter in Provinciale Staten. In zijn portefeuille heeft hij onder meer toerisme & recreatie, gebiedspromotie, Europa, bestuurlijke samenwerking en vernieuwing. Een portefeuille die D66 goed past. “Het is bijzonder eervol dat de D66 fractie me voordraagt voor deze functie,” aldus Rijsberman. “En met deze portefeuille kunnen we een zichtbare bijdrage leveren aan een mooier Flevoland, met meer democratie en minder regels. En met een sterke plek in Europa.” De fractie heeft Shasta Rötscheid als nieuwe fractievoorzitter gekozen. “We kijken uit naar de samenwerking in Provinciale Staten, met álle partijen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.