D66 vraagt aanpak jeugdwerkgelegenheid

De jeugdwerkloosheid in Flevoland is schrikbarend hoog. Tegelijkertijd is er de afgelopen jaren geld vrij gebleven dat bedoeld is om te investeren in de regionale economie. D66 ziet hier een kans voor Flevoland om de jeugdwerkloosheid terug te dringen en roept het college op om met een plan te komen. Vandaag wordt in Provinciale Staten de Perspectievennota 2013-2017 besproken. Deze nota wordt gebruikt om de begroting voor 2014 op te stellen.

“De werkloosheid in is Flevoland de afgelopen jaren gestegen”, legt D66 fractievoorzitter Michiel Rijsberman uit. “Vooral de werkloosheid onder jongeren is hoog. Deze jongeren krijgen niet de kans om ervaring op te doen op de arbeidsmarkt. Daardoor lopen ze het risico definitief uitgesloten te worden. Dit is slecht voor de hele economie. Het is hoog tijd dat de Provincie Flevoland dit probleem echt aan gaat pakken.”

Economische kant taak provincie
Jeugdwerkloosheid is een groot probleem in heel Europa. In Scandinavië is gebleken dat dit probleem alleen effectief aangepakt kan worden door scholing en begeleiding te combineren met investeringen in innovatie en het verzorgen van voldoende werkplekken. Juist voor deze laatste twee, de economische kant van het probleem, vraagt D66 aandacht van de provincie.

Investeer in jeugdwerkgelegenheid
Terwijl er veel mensen, vooral jonge mensen, werkloos thuis zitten, blijkt beschikbaarheid van goed personeel één van de belangrijkste hindernissen voor de groei van het Flevolandse bedrijfsleven. De Provincie Flevoland reserveert veel geld voor de stimulering van de regionale economie. Jaarlijks blijven daarvan echter miljoenen onuitgegeven, omdat medefinanciering uitblijft. D66 wil dat de provincie dat geld gebruikt voor de aanpak van de jeugdwerkgelegenheid.

Het initiatief van D66 Flevoland is uiteindelijk met brede steun aangenomen in Provinciale Staten. De bijdrage in de algemene beschouwingen vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.