Flevolands referendum moet mogelijk worden

Persbericht: D66 wil dat de inwoners van Flevoland met een referendum meer invloed kunnen uitoefenen op beslissingen van de provincie. Daarbij is het belangrijk dat het initiatief voor een referendum van de inwoners zelf komt, niet van de politiek.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om een referendum te organiseren. Daarvoor moeten de Provinciale Staten een referendumverordening vaststellen. In die verordening wordt geregeld hoe en wanneer een referendum wordt georganiseerd. “De inwoners van Flevoland moeten zich kunnen uitspreken in een referendum als zij dat willen,” stelt Michiel Rijsberman, fractievoorzitter D66 Flevoland, “en niet alleen als het een aantal politici goed uitkomt.”

In het regeerakkoord staat dat Flevoland met Noord-Holland en Utrecht moet opgaan in een Randstadprovincie. Door deze plannen is het nog belangrijker geworden om deze verordening zo snel mogelijk op te stellen. Voordat er een verordening kan worden vastgesteld, moet de provincie goed nadenken over de uitvoering van een referendum, bijvoorbeeld om de gemeenten niet met onredelijk veel werk op te zadelen. De Randstadprovincie staat woensdag 12 december op de agenda van de Provinciale Staten.

2 gedachten over “Flevolands referendum moet mogelijk worden

  1. Pingback: Provinciefusie: een overzicht | michiel rijsberman

  2. Pingback: Provinciefusie: een overzicht | Flevo66.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.