D66: Sluit Almere en Lelystad aan op het nachtnet!

Wel eens midden in de nacht op Schiphol aangekomen, moe van een lange reis? En dat je dan nog enkele uren kunt wachten tot de eerste trein naar Flevoland gaat? Of uitgeweest in Amsterdam en het wat later willen maken?

De laatste trein vanuit Amsterdam Centraal gaat door de weeks om ongeveer 00:45, in het weekend een uur later. De eerste trein gaat pas tegen zessen en in het weekend pas om 07:18. Als je de laatste trein mist, ben je nog wel even onderweg. De nachtbus gaat alleen van Amsterdam naar Almere en komt aan bij busstation ’t Oor. Het lijkt misschien midden in Almere, maar het is overal kilometers bij vandaan. Helemaal lastig als je fiets op het station staat. Als je in de nachtdienst werkt, in Amsterdam of op Schiphol, is de nachtdienstregeling natuurlijk ook een uitkomst.

Gisteren vroeg ik in de Provinciale Staten bij de behandeling van de begroting aan het college van Gedeputeerde Staten om zich in te spannen voor een nachtverbinding van Almere naar Amsterdam, waar bij voorkeur ook Lelystad op aangesloten wordt. Wij hebben een voorkeur voor een treinverbinding, maar een goede nachtbus kan wat ons betreft ook. Gedeputeerde Lodders gaf direct aan een verzoek om een nachttrein te richten aan de NS.

Omroep Flevoland heeft er een duidelijk item over gemaakt. De reacties er onder zijn de moeite waard. Ook lokale krant Almere Vandaag besteedt er aandacht aan.

2 gedachten over “D66: Sluit Almere en Lelystad aan op het nachtnet!

  1. Een nachttrein zou echt wonderen doen!
    ik ben stewardess en als ik aan kom om 1uur moet ik uuren wachten voor de train, en als ik om 5uur begin dan moet ik al om 1uur op schiphol staan om optijd te kunnen beginnen, telkens een uur of 4 moet ik wachten om naar huis te gaan in almere 🙁

  2. Een nachttrein zou wonderen doen! Mijn zoon wil graag wonen in Almere, maar hij werkt in de horeca in Amsterdam en hij wil graag uitgaan in Amsterdam. Hij moet altijd in het weekend de eerste trein nemen, dus een hele nacht verplicht doorstappen of werken. Balen dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.