Kan je straks werken bij IKEA Almere?

Vandaag stel ik namens de D66 fractie vragen aan GS. Naar aanleiding van een artikeltje in Almere Vandaag. Hoewel het artikel gaat over de eventuele komst van een IKEA-vestiging naar Almere, valt op dat er vanuit Flevoland niet echt getrokken lijkt te worden aan die komst. Zoals de woordvoerder van IKEA zegt, opmerkelijk. Vooral omdat werkgelegenheid naar Flevoland halen hoog op de agenda van het college staat. Ook voor D66 heeft het prioriteit. En een IKEA is geen winkel met maar een paar medewerkers, dus daar mag best enige aandacht aan worden besteed.

Ik wil dan ook weten waarom voor deze vestiging geen grond in Flevoland is aangeboden, zoals de vertegenwoordiger van IKEA in het artikel stelt. En wat het college gaat doen om de komst van dit bedrijf en bedrijven zoals deze naar Flevoland te bevorderen. Ik realiseer me dat dit geen exclusieve taak van de provincie is. De gemeente speelt hier een minimaal even grote rol, naast de faciliterende en stimulerende rol van de provincie.

Ben benieuwd naar het antwoord. En naar hoe concreet de demissionaire gedeputeerde wil zijn.

UPDATE: De demissionaire gedeputeerde heeft het voor zijn opvolger laten liggen. De reactie van de gedeputeerde bestaat er kort gezegd uit, dat het college het met D66 dat hier een taak ligt voor de provincie, maar dat op aangeven van de gemeente is. En dat de gemeente hier geen afstemming of ondersteuning heeft gezocht. Tsja. Erg ambitieus is het niet.

Eén gedachte over “Kan je straks werken bij IKEA Almere?

 1. Goedendag,

  Wilt natuurlijk dat er een Ikea komt in Almere.
  1e voor meer werkgelegenheid: ik ben verkoopster geweest bijna 10 jaar en momenteel werkloos dus dat zou heel goed zijn, en de werkloosheid dalen.
  2e moet elke keer als ik iets nodig hebt van Ikea helemaal naar Amsterdam gaan dat kost veel benzine.
  3e kan bijna nooit gebruik maken van het ontbijt.
  4e Ikea vind ik een top winkel ik ga er vaak heen op altijd wat ideeën op te doen en voor huishoudelijke spullen. Ik vind de spullen van Ikea erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.